שאל את הרב - כללי

רציתי לשאול מה בכלל החשיבות של אלוהים בחיים שלנו הרי נאמר שהשם עוזר רק למי שעוזר לעצמו

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב לכם , רציתי לשאול מה בכלל החשיבות של אלוהים בחיים שלנו הרי נאמר שהשם עוזר רק למי שעוזר לעצמו ושאדם צריך לעשות המון השתדלות והכל טוב ויפה אבל בתכלס אם אדם עושה השתדלות ועוזר לעצמו אז איפה אלוהים נכנס לתמונה ומה בכלל כוונת הפסוק כוחי ועוצם ידי? , ושאלה נוספת אם לצורך העניין אלוהים באמת רואה הכל ויודע הכל אז איך זה שיש אנשים שלא עלינו מאבדים את שפיות דעתם ומשתגעים או עושים דברים נוראים כמו פרשת ההתעללות בנער ההוא שנחשפה ואנשים מתאבדים ואנשים עצובים ורע להם.. מה בכלל הפואנטה ומה התיקון נכון שיש עניין של בחירה אבל שוב פעם זה האדם בוחר איך להגיב ואיך אפשר להעניש מישהו על יצר שחזק ממנו? יש המון דברים שאני לא מבין אצל אלוהים , כאילו מה כל המטרה של זה בכלל אם בסוף באים ומסבירים לך שיבוא משיח או שבכלל בשנת 7000 ייחרב העולם אז מה בכלל הפואנטה???

תשובה

שלום וברכה

גזירה היא משמים שכל אדם ישתדל לפרנסתו, דבר זה הוא כתוצאה מחטא אדם הראשון, שהקב"ה קיללו "בזיעת אפיך תאכל לחם" אולם עלינו לדעת בבירור שההשתדלות שלנו לא מוסיפה לנו כלום, ולא החריצות מעשירה, אלא גזירת ה´ בלבד.

וכמבואר בספרים שהקב"ה גוזר שכאשר אדם יעשה א´ ב´ ג´ יקבל את פרנסתו, אולם דבר שלא נגזר עליך לעולם לא תקבלו גם אם תתאמץ מאוד מאוד.

אין אדם שאינו יכול להתגבר על יצרו, כל אדם ואדם יכול להתגבר על כל יצריו ובבחירתו הוא יתעלה יותר ויותר או יקלקל במעשיו.

כאשר אדם משתגע הרי זה בגזירת שמים.

הנשמות ישארו לנצח, בתענוג עצום בעולם הבא. הדברים מבוארים בהרחבה בהרצאות של הרב פנגר על אחרית הימים.

בברכה - בנימין שמואלי