זוגיות

נישואין עם כהן

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס´ד שלום לכבוד הרב, .כידוע כהן יכול להינשא רק עם אישה רווקה ואף בתולה , אך כיצד הוא יוכל לדעת האם היא בתולה ואם היא בעלת תשובה. כשהייתי במידרשה הרבנית אמרה לנו שבחורה שעשתה תשובה ושומרת נגיעה כן יכולה להתחתן עם כהן אלא עם חלילה נגעה בגוי אז אין התר, האם זה נכון שבעלת תשובה רווקה יכולה להינשא לכהן? וכיצד מבררים את הדבר?

תשובה

שלום וברכה

1. כהן יכול להינשא לכל רווקה גם אם לדאבון לב לא זכתה לשוב בתשובה והיא איננה בתולה.

רק אם הלכה עם גוי היא אינה יכולה להינשא לכהן.

בברכה - בנימין שמואלי