תורה ומדע

יש גם עניין של גלגול נשמהה במאכל\משקה וע"י הברכה אנחנו מתקנים אותם

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב!! קודם רציתי לברך אותכם על התר הפלא שלכם. ןהערוץ!! הרבא אנשים מאוד נהנים.... רציתי לשאול בקשר לעניין שמברכים על מאכל או משקה חוץ מעצם העניין של הברכה . שהרעיון לברך זה להגיד תודה לה" . יש גם עניין של גלגול נשמהה במאכל\משקה וע"י הברכה אנחנו מתקנים אותם. רציתי לדעת: למשל 2 אנשים מתחליקים בתפוח אחד וברך ואחד לא אז מה נעשה עם הנשמה\ניצוץ שיש בתפוח ? או למשל חיה כל משהיא לדוגמא פרה החלקם שלה נמכרים ליותר מאדם אחד וחלק מברכים וחלק לא אןשהפילו רוב האנשים לא ברכו מה נעשה עם הנשמה? תודה מראש!! והרעיון של השאלות באתר מאוד עוזר אשריכם!!! ושתזכו לראות הרבא פרות

תשובה

שלום וברכה

לפעמים מתגלגלת נשמה בתפוח, ואז המברך מעלה את הנשמה, וגם אם חלק ממנה נאכל ללא ברכה הנשמה תהיה מנותקת.

הנשמה בפרה מיתקנת באמצעות השחיטה והברכה על השחיטה.

אולם מלבד הנשמה ההיא יש בכל דומם ניצוץ מיוחד, שללא ברכה נפגם הניצוץ ההוא ופוגע בהתעלות הרוחנית באדם.

בברכה - בנימין שמואלי