חברה והשקפה

מבולבלת. מי שגדל על חינוך דתי לאומי כל החיים שלו - זה קצת קשה לשמוע בקורת חריפה על הציבור הדתי לאומי

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס´ד שלום כבוד הרב. אני לומדת בכיתה יב,באולפנה. ב´ה התחזקתי בשנתיים האחרונות...שנה הבאה ב´ה הבנות יעשו שירות לאומי..ואני החלטתי שלא. החלטתי שלא בגלל שרבנים גדולים אוסרים. הבעיה הגדולה שתמיד תמיד באות לי השאלות:´שאפשר לעשות במקום כשר..ושאם אני אלך לרב עובדיה יוסף או לרב מרדכי אליהו הם יאשרו לי על מקום ספציפי´... ושבכלל אני לא חרדית!!אני ממש מבולבלת.. זה לא שאני לא אוהבת חרדים{ח´ו},מי שגדל על חינוך דתי לאומי כל החיים שלו זה קצת קשה לשמוע בקורת חריפה על הציבור הדתי לאומי שבתוכו יש הרבה ישיבות גבוהות ולומדי תורה חזקים לשמה.. אני נמצאת בבלבול כזה גדול..שזה משפיע לרעה גם על האמונה שלי..זה כל הזמן בא מחדש..דתיים או חרדים דתיים או חרדים... כבוד הרב,אודה לך מאוד אם תראה לי נקודת אור. תודה רבה

תשובה

שלום לך

אין שירות לאומי כשר! כל דרך של שירות לאומי היא פסולה, ואין לכך היתר לא מהרב עובדיה ולא הרב מרדכי אליהו.

תשתדלי לעשות את הטוב ביותר בעיני ה´, ולמלא את רצונו הכי טוב שיש, ברור שאין בורא עולם חפץ בשירות לאומי, שאין בכך מצווה ואין בכך תועלת לאף אחד, ובעז"ה תזכי להצלחה בכל אשר תפני.

אני ממליץ לך ללמוד שנה במדרשה תורנית וכך תהיי מוכנה יותר לתפקידך האמיתי בחיים, והוא להיות רעיה ואם בישראל, להקים דורות של יראי ה´ ילדים שיעשו את רצון ה´.

עלי והצליחי ואשמח לכוונך עוד,