חברה והשקפה

האם נמות מוקדם כתוצאה מהתקרבות לה´

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום, תמיד אומרים על אנשים שנפטרו ובכלל שסיימו את התיקון שלהם, ברגע שאנו מתקרבים לדת אנו יותר קרובים לסיים את התיקונים שלנו, אני רוצה לדעת, האם דבר ששמעתי הוא נכון אשר אומר שככל שעושים יותר דברים קוראים תיקון כללי , עושים מצוות וכל מה שעלינו לעשות כיהודים אנו מסיימים את התיקונים מהר יותר ובכך מקצרים את חיינו?

תשובה

שלום וברכה

לעולם לא יתקצרו ימיו של האדם עקב התקרבותו לדת.

נשמתו של האדם מורכבת מחלקים חלקים לפי ימיו הקצובים לו, כגון מי שאמור לחיות 85 שנה שהם 31025 יום, מקבל נשמה שמורכבת מ31025 חלקים ובכך יום מוטל על האדם לתקן את חלק נשמתו ליום זה , ולכן אף מי שימלא את כל תפקידו ביום זה יש לו את העבודה שליום מחר לתקן את חלק נשמתו של יום מחר, עד לסוף ימיו.

על כן אין לך לחשוש שחלילה תמותי בקיצור ימים כתוצאה מהתקרבותך לדת.

אולם מי שלא שומר מצות, ומבטל את רצון ה´ ימות ללא תיקון ימיו, וישוב לשמיםן גרוע יותר ממה שהגיע לעולם הזה.

על כן אזרי כגיבור חלצייך, והשלימי את תיקונך דבר יום ביומו, ותזכי להשלים את תיקונך, ולעלות לשמים טהורה ונקייה, מלאה במצוות.

בברכה - בנימין שמואלי