תפילה וברכות

נשמת כל חי**

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

התחלתי לאמר נשמת כל חי כל יום ..האם זה בסדר? ודבר שני האם מותר להרכיב או להוריד עדשות מגע בשבת?

תשובה

שלום וברכה

עדיף להימע מכך, השלימי ארבעים יום ולאחר מכן אמרי את התפילה רק בשבתות.

מותר להרכיב והוריד עדשות.

יש המחמירים שלא לנקות את העדשות בשבת בחומר הרגיל, ומקפידים להשתמש ב saline בלבד.

וגם לדעת המקילין עדיף לשטוף את העדשות לפני כניסת השבת, ואז אפשר להחזירם לנוזל החיטוי בלילה לפני השינה מאחר והעדשות עדיין לא הספיקו להתלכלך יותר מידי.

שבוע טוב-  בנימין שמואלי