כשרות המזוזה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

נתתי את המזוזות לבדיקה, והאדם שבדק אותן אמר שהוא תיקן אותם, אחת מ2 האפשרויות: -חיזק את האותיות -האותיות שהיו צריכות להיות מוארכות לא היו, ולכן הוא האריך אותן האם שמעתם על תיקון מזוזה? האם זה כשר? האם עדיף לקנות מזוזות חדשות? ממש דחוף לי, מקווה שתענו לי היום , שבוע טוב ותודה רבה דרך אגב איך יודעים ממי לקנות מזוזה שבטוח כשרה?

תשובה

שלום וברכה

אם המגיה היה ירא שמים התיקון כשר.

מזוזה כשרה היא או בהכרת הסופר שמוחזק לתלמיד חכם ירא שמים, או שיש השגחה על המזוזה.

בברכה - בנימין שמואלי