חברה והשקפה

מחלוקת צדיקים

  • כ"ט טבת התשע"ו

שאלה

כבוד הרב כיהודים אנו מחויבים להאמין גם בחכמים ובדבריהם, אז איך יתכן ששומעים שצדיקים מתבטאים נגד צדיקים אחרים בלשונות חריפים כאילו הם חלילה רשעים? לדוגמה איך שהגר"א כתב על החסידים - ראיתי בספר חסידים ומתנגדים - או איך שהרב שך זצ"ל התבטא על הרבי מחב"ד זצ"ל. ואיך אנו להתנהג במקרים כאלו שצדיק שמקובל עלי מדבר נגד צדיק אחר?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

הרב שך זצ"ל הכיר בחכמתו של הרב מלובביץ' זצ"ל, וכתב את דבריו לצורך הרבים, הרב שך חלק על האדמו"ר בכמה וכמה נקודות שלדעת הרב שך היו טעות אבל הכיר גם בגדלותו. והיום בשמיים שניהם בגן עדן כי שניהם עבדו את ה' במסירות נפש כל אחד ואחד לפי דרכו. .
 הקב"ה עושה הכל לטובה, כך שגם ההתנגדות העתיקה לחסידות היתה לטובה, הרבנים הגדולים שחלקו והתבטאו בחריפות עשו זאת לתועלת ולטובה, כפי שהבינו את צורך השעה, ואין ספק שאילו היו חיים כיום - היו מודים שהחסידות ישרה וחב"ד ישרים - וכל זאת דווקא בזכות אותה התנגדות שהיתה ונפתרה בדורם.

בברכה,

דניאל בלס