אי קיום ברית

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

לכבוד הרב שלום וערב טוב. לאחרונה נחשפתי בטיולי הרבים למאמרים על אנשים שמעדיפים לוותר על ברית לילד. היו כאלו שנימולו בתור ילדים, גדלו וביצעו שחזור (במהלכים סדיסטים ודי חולניים, לדעתי). מה דינם- האם זה נחשב שהם לא קיימו ברית? מה הדין של אישה שלא מקיימת את המצווה עבור בנה? מה הבדל בין ברית מילה של יהודי לבין ברית מילה של מוסלמי?(הרי יצחק ואם אינני טועה ישמעל נימולו- על שום מה נימול ישמעאל) נ.ב תמשיכו לעסוק במלאכת הקודש שלכם. יישר כוח. תודה.

תשובה

שלום וברכה

אין מדובר באנשים רבים שלא מלים, אלא באנשים בודדים שכבר נעקרו מכל זיק של יהדות, וכבר הצליחו לנתק את הקשר האחרון של יהודי לעמו ולתורתו.

המושך ערלתו, נחשב כמי שלא מל, וכמבואר בגמרא.

אשה שאינה נותנת לאב הבן למול את הילד, עונשה רב וחמור עד מאוד.

ברית של יהודי נעשית בשלימות עם פריעת העור שחופה את העטרה, ברית מילה של ישמעאל לא נעשית כך.

בברכה - בנימין שמואלי