פיקוח נפש, הבן שלי בן 14 וחלה במחלה, הוא עובר טיפולים כרגע ובשבתות לא מרגיש טוב, האם מותר לו לקחת כדורים נגד כאבים?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב רציתי לשאול הבן שלי בן 14 וחלה במחלה, הוא עובר טיפולים כרגע ובשבתות לא מרגיש טוב, האם מותר לו לקחת כדורים נגד כאבים? וגם באם יש תופעה כלשהי מוזרה בשבת האם מותר לנו להתקשר לבית החולים? ושאלה אחרת: חברה שלי שואלת אם לבן שלה יש עליה לתורה בתאריך כב" בניסן והיא רוצה להכין עוגיות חמץ לשים באיזה מקרר ולמכור את זה במהלך החג, האם מותר לה לעשות כך? מכיוון שהעליה לתורה יוצאת מיד אחרי החג. אשמח לתשובה ריקי

תשובה

שלום וברכה

א. מותר לעשות כל דבר שיש בו חשש כל שהוא לפיקוח נפש, ומותר לו לקחת כל כדור להקלת כאבים וכדו´.

כאשר יש תופעה מוזרה עליכם להתקשר לבית החולים ולברר את העניין, ואסור להחמיר בדברים אלו כלל.

ב. מעיקר הדין מותר לעשות כך.

בברכה - בנימין שמואלי