שאל את הרב - כללי

ילד מקלל ומתחצף

  • ז' שבט התשע"ו

שאלה

יש לי שתי בנות בגיל 7 ו- 9 . בת ה- 7 כשיש דברים לא לרוחה היא מתחצפת, וכשקורה לה משהו עם אחותה הגדולה אפילו משהו סתמי או לא מהותי זה מתחיל בהקנטות ואז עובר לקללות ולצעקות זה כמובן משפיע על אחותה וכלל מעכיר את האווירה בבית גם כאשר אני מכניסה אותה לחדרה היא ממשיכה לדבר לא יפה, איך צריך להגיב ומה לעשות?

תשובה

שלום וברכה

יש לדבר על ליבה על הצוך להתנהג יפה שלא בשעת כעס וכאשר היא מתנהגת לא יפה יש להענישה בצורה ברורה ומידתית לפי הצורך ללא כעס וללא הטחת מילים לעברה. לומר לה שאת רואה שהירצ הרע מתגבר עליה וכלן היא צריכה לקבל עונש פלוני כדי שיהיצר הרע לא יתגבר עליה.

אם תהיי עקבית ורגועה אני מקווה שמהר מאוד הדבר ייפסק.