4 שאלות

  • ז' שבט התשע"ו

שאלה

שלום , מצטער על האריכות. 1)כשמברכים על קוסקוס מזונות ופוטרים את הירקות. אם ממש אוכלים רק את הירק עצמו (תפו"א גזר) עדיין לא צריך לברך עליו אדמה? 2)בפרשת בא יש את מצוות קידוש החודש. אם רק כאן הצטוו על משהו שקשור לזמן , כיצד ספרו לפני כן את מספר השנה מבריאת העולם? 3)מה שמרו בני ישראל במצריים חוץ משמם מלבושם ושפתם? 4)בפסוק ח בפרק יג פרשת בא "והגדת לבינך ביום ההוא לאמר בעבור זה עשה השם לי בצאתי ממצריים" רש"י כותב על המילה זה, פסח מצה ומרור. לפי זה האם חיוב ליל הסדר הוא ממש חיוב דאורייתא?

תשובה

שלום וברכה

אם אתה מלקט את הירקות כדי לאכלם מאגל חשוב פבני עצמו יש לברך על הירקות. אולם יש מעט שאריות מהמאכל, אף שנשארו רק מעט ירקות אין לברך שוב על הירקות והם נפטרו בברכת הקוסקוס.

2. גם עד שלא ניתנה תורה ידעו האבות את עניין קידוש החודש וידעו מתי חל ניסן ותשרי

3. היו שומרי שבת ולמדו את המגילות שהיו להם מידי שבת ושמרו על טהרה ולא התבוללו בין האומות.

4. מצוות ההגדה שהוא מצוות סיפור יציאת מצרים הוא מן התורה כו גם מצוות אכילת המצה.