תורה ומדע

אז מאיפה הוא השם בא? מה המקור שלו?? מי ברא אותו?!?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום. הרב..! חברה שלי שאלה אותי את זה: אצלנו בני האדם ברור לנו איך נראה האדם איך נוצר תינוק נכון? זרע ביצית ויש תינוק יש לו אמא יש לו אבא ששותפים ליצירה שלו.. זה לא יכול להיווצר סתם.. צריך תהליך של משהו ואלוהים שהוא משהו כפי שאת אומרת ולפי מה שאומרים כולם שהוא יוצר עולמות וכל השאר אז מאיפה הוא בא? מה המקור שלו?? מי ברא אותו?!? (אני מאמינה באמונה שלימה בקב\´ה וחלק מהאמונה שלי היא מתמימות. ככה זה. אני פשוט מאמינה..) אבל אם מישו שהוא לא כמוני... שלא מאמין.. איך אני יכולה להסביר לו כזה דבר..? אימייל

תשובה

שלום וברכה

הבורא הוא שונה מאיתנו ולא נתפס בשכלינו, ואינו כבול לחוקי הטבע, ואין לנו כל מושג במציאותו, אולם אנו יודעים בוודאות שיש בורא שברא אותנו ששונה מאיתנו.

>.

בברכה - בנימין שמואלי