נשים

מקווה בחודש תשיעי

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב! יש לי 2 שאלות: 1) אני בחודש תשיעי + אני רוצה לטבול לפני הלידה שמעתי שזה טוב, האם בטבילה אני צריכה לטבול כמו אחרי שבעה נקיים 7 פעמים או שפעם אחת? כמה צריך לטבול, האם יש משהו מיוחד שצריך להגיד ? 2)אחרי הלידה עושים שבת בבית כנסת האם אישה שעדיין אחרי הלידה מדממת צריכה ללכת לבית הכנסת? האם מותר לאישה שמדממת להיות בבית הכנסת? בתודה מראש! ושבוע טוב...

תשובה

שלום וברכה

1. אין צורך לספור כלום, וכן אין צורך להוריד חציצות, אלא טובלים טבילה ללא ברכה.

2. מותר לאשה ללכת לבית הכנסת, אולם מבחינה בריאותית עדף לנוח מאשר ללכת לבית הכנסת.

בברכת לידה קלה - בנימין שמואלי