זוגיות

תגובה למאוהבת בערבי

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

תגובה לשאלת ´מאוהבת בערבי´ ... עכשיו אני יושבת ומתלבטת איך להתחיל לרשום לך את סיפורי עם דמעות בעיניים וכאב עמוק ככאבך, רוצה שתדעי שעברתי על בשרי בדיוק את מה שאת עוברת כעת אז אני מקווה שעכשיו את כבר אחרי זה עם בחור יהודי שאוהב ומכבד אותך. זה התחיל כמו קשרים רבים באינטרנט (ICQ) ,כבחורה בלי שום פחד כלל, אוהבת אתגרים וסקרנית מאוד לדעת עם מי דיברתי במשך כל אותה חצי שנה, נפגשנו, הוא קרא לעצמו אמיר (מאוחר יותר הוא התגלה כעזיז). מהר מאוד הבנו שיש כל כך הרבה דברים שקושרים בינינו הוא אהב את השירים שאהבתי וידע לקחת אותי בדיוק למקומות הבילוי שאני אוהבת ללכת מבלי שאומר לו היכן. הוא נהיה חבר אך גם כמו אבא ´דואג לביתו´ העריף מתנות נתן מחמאות, לפגישות היה מגיע עם רכבים מפוארים כדי להרשים ובכל יציאה מנסה לשלם, אך אני שבאתי מבית שלא החסירו דבר סירבתי לקבל את מתנותיו ומכוניות הפאר כלל לא הרשימו, עד שהבין זאת ניסה דרך אחרת: החולשה שלי-היה חסר לי דמות שבה אוכל לבטוח להישען, (פה אציין שהורי ניסו והשתדלו לתת לי הכול אך סגרו אותי בדעותיהם ה´פרימיטיביות´ ,בגיל 17 וחצי זה כבר היה הנורמה שיהיה חבר ובמיוחד כשאת בביה´ס חילוני את לא יכולה להתנהג שונה, אז איפשהו חיפשתי להתנגד להם) וכשהייתי צריכה אותו הוא היה שם לרגע לא הרפה גילה את חולשתי היחידה המשיך לחלק מחמאות ´ואני פה בשבילך´ היה משפט קבוע. בשלב מסוים הורי התחילו לחשוד מגיעה בשעות מאוחרות, נתפסת על שקרים עד שיום אחד הודיעו להם את הבשורה ביתם היהודייה עם ערבי, הם(המשטרה) ידעו הכול עליו עם מי מסתובב ואיפה ומתי וכמובן שידעו שאני איתו, הוא היה משת´פ (משתף פעולה עם המשטרה שלנו זאת אומרת מלשין על ´חבריו´ הערבים). וכך את מוצאו הערבי גיליתי במקרה מאחר ומבטא כלל לא היה לו, הוריו גרושים ואימו!! חייה בבית שעדיין יש בו מזוזה .... לאחר שגיליתי זאת הרגשתי נבגדת מאוכזבת ועדיין עם כעס על הוריי יותר מכל שהצליחו גם הפעם להרוס את אהבתי, חשתי את הצורך לעשות הכול נגד ולהראות להם שהפעם לא אוותר על אהבתי, לא ממש עניין אותי באותו הרגע למה הם התכוונו שאמרו ´את יהודייה, הוא ערבי, אף פעם לא תוכלו לאהוב אחד את השני´ ערבי היה ניראה בעיני כמו עדה טורקי, טוניסאי, טרפולטאי. במבט לאחור כך רציתי לראות זאת כך, אבל עכשיו הראות היא אחרת ערבי תמיד יישאר ערבי גם אם יאמר שיתגייר בשבילך הכול רק חלק מהתכנון שלו להפיל עוד יהודייה לרשת, תביני בשבילם זה כבוד שיהודיה תעבור לצד שלהם זה כמו העלאה בדרגה הם שואבים ממך את הקדושה שלך עד שאת מרגישה שאין לך כח להתנגד. תשאלי את עצמך למה אין ערביות שיוצאות עם יהודים, חוץ מזה שהן יכחדו על רקע כבוד המשפחה, כך זה נקרא אצלם, היהודים שלנו הם פשוט גאוותנים (ויש להם ממה, הם יהודים!) הם לא יורידו את כבודם וילכו עם בת מעוטים ,רק אנחנו הבנות החלשות שהתייאשנו מהיחס הגאוותני של הבחורים שלנו, מצאנו מישהו שיתאים בדיוק לצרכינו, וזה בדיוק מה שהוא-הערבי- ירצה שתחשבי שהוא ג"נטלמן מושלם גבר חייך, את לא רוצה לראות אותו הופך עורו לאחר החתונה ולאחר שתיכנעי לו, נקווה שזה לא יקרה. יש המשך לסיפור וגם סוף, בשבילי הוא די שמח, אך בשביל היהודייה הצדיקה שהייתה איתו אחריי הוא עצוב עד מאוד, היא נהרגה כשעודה בהריון כשהוא נהג שיכור וחסר אחריות, וכל זה לא מנע ממנו להמשיך לחזר אחר אחיותינו היהודיות ולהתעלל בהן. ולחשוב שיכולתי להיות אני במקומה, אז היום אני מודה לה" שהצילני מכף כל אויב ועו..הבאות בדרך, בדרך לתשובה . אז זהו אחותי היקרה אם תרצי לדבר איתי אני פה בשבילך מקווה ומצפה לשמוע בשורות טובות.

תשובה

שלום לך בת ישראל היקרה

הנני מצרף לך חלק ממכתב של הבחורה המאוהבת בערבי שזכתה לשוב לחיק אביה שבשמים.

שלום רב אני לא יודעת אם אתם זוכרים, אבל לפני אולי כמעט שנה שלחתי לכם שאלה שהכותרת שלה ´מאוהבת בערבי´, והרב מנשה ישראל בתשובתו עודד אותי מאוד לצאת מזה. אז ברוך השם , השם יתברך באמת הוציא אותי מזה, התפללתי המון והשם חיזק את ליבי ו´יישר´ את שכלי לראות מה קורה פה, ולהיות חזקה ולנתק קשר של 4 שנים, אני כבר די הרבה זמן במדרשה מיטהרת מיום ליום, מרגישה מזדככת יותר ויותר, מורידה מעליי קליפות ונהיית ´קלה´ מיום ליום, זו הרגשה אדירה, כנראה שגם העובדה שאני לא עם הערבי יותר ברוך השם, וגם שחזרתי בתשובה שלימה (אך תמיד יש מה לתקן כמובן), אני לא רואה טלוויזיה, מתלבשת בצניעות,שבת מתרחקת כמה שיותר מהגשמיות, השם פשוט הרים אותי מבור תחתיות ונשא אותי על כנפיי נשרים, אך רק לפני חודשיים וחצי סיימת לגמרי קשר איתו (לפני זה עוד דיברנו בטלפון, והפרידה היתה בהדרגה), אף אחד בחיים לא יאמין עלי שאני הייתי עם ערבי כי אני נראית בחורה ש´לא חסר לי כלום´.