שבת

האם ריצה במגרש זה באמת חילול ?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב. יש לי כמה שאלות הקשורות לשבת. 1) השבת האחרונה היא השבת השנייה שאני שומר. המשפחה שלי מסורתית ואני היחיד ששומר שבת! בשתי השבתות ´הצלחתי´ פעמים לחלל שבת בשתי השבות בשוגג כששתיתי מהתמי 4. רציתי לשאול מה אני צריך לעשות כשאני מחלל שבת בשוגג? 2) אני לומד כרגע מסכת ברכות (שוטנשטיין) וביום שבת יש לי בעיה: תפילת שחרית נגמרת בסביבות 10 ורבע ועד שאני אוכל זה בערך 11 ורבע משהו כזה. שאני מסיים אני ישר מתחיל ללמוד כי אין לי הרבה זמן (יתברר לך כבר למה). תפילת מנחה היא ב-12 וחצי וכאן הבעיה: בשעה 2 וחצי לערך אנחנו משחקים כדורגל במגרש במושב שלי( עד לפני כמה שבועות הייתי משחק כדורגל בקבוצה מקצועית בקביעות ומתאמן כמה פעמים בשבוע ומשחק בשבת אבל הפסקתי, אבל אני עדיין אוהב את זה מאוד ואני חייב לשחק.) כשמגיעה שעה 12 ורבע בערך אני ´רב´ עם עצמי בשאלה האם להפסיק ללמוד וללכת למנחה כי אם אני אלך למנחה זה יקטע לי את הלימוד ויהרוס לי את הרצף! אז שאלתי היא האם אני יכול להתפלל ביחידות את המנחה ולהמשיך ללמוד או שאני חייב ללכת להתפלל אבל מצד אחד זה יהרוס לי את רצף הלימוד. 3) האם ריצה במגרש זה באמת חילול ? כי אני באמת אוהב את זה וזה תענוג בשבילי. וזה יהיה באמת קשה לי אם אני לא ישחק. (דרך אגב יש כמה שומרי שבת שמשחקים איתי ומבוגרים יותר ממני ואני מכיר עוד כמה אנשים דתיים מאוד שמשחקים בשבת כדורגל) תודה רבה כבודו! ואני אשמח אם תענה לי תשובה לפני השבת הבאה ותודה רבה מראש!

תשובה

שלום וברכה

אשריך צדיק יקר שזכית לשמור שבת, ובכך הינך זוכה להיות חלק משרשרת הדורות הקדושים ששמרו על השבת דוד דור במסירות נפש.

אם הינך לוקח בטעות עקב שכחה מים עליך להתוודות מיד, ולא לשתות את המים ובכך הינך זוכה לכפרה.

וה´ יעזור שאתה תזכה להשפיע על כל בני המשפחה לשמור את השבת כראוי, ולהביא את כולם תחת כנפי השכינה.

2. עדיף לקבוע את הלימוד בבית הכנסת ששם המניין של מנחה וכך לא ייפסק הרצף אלא תקום להתפלל ותמשיך מיד ללמוד.

3. ריצה במגרש אינה חילול כאשר אתה מתנעג בכך.

אולם משחק בכדור רגל בשבת אסורה מטעמים רבים.

בברכה - בנימין שמואלי