תפילה וברכות

התכוונות בתפילה - מהי ?!

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב , בתפילת שחרית כל בוקר הייתי מתפללת עד ´אדון עולם´ . בשבוע האחרון התחלתי להתפלל את כל התפילה כולה ,ואני מנסה להבין איך אפשר להתכוון בתפילה ?ניסיתי כמה פעמים להיות מרוכזת רק בסידור וכל זה אבל זה לא מצליח לי .. אני לא מנסה לזלזל בתפילה אבל זה נראה לי עוד קטע שאני קוראת ועוד מעט הוא יגמר. והרי בתפילת שמו´ע יש קטע שצריך להתכוון בו ואם לא התכונתי בו אז זה נקרא כאילו לא התפללתי. אז האם תפילה בלי כוונה גם מתקבלת ?

תשובה

שלום וברכה

מומלץ ללמוד עם חבירה את פירושי התפילה וישנם סידורים רבים עם פירושים נפלאים אשר יסייעו בידך להבין הכול.

לפני התפילה יש לך לכוון בדעתך שאת ניגשת לפני מלך מלכי המלכים, וגם אם לא כיוונת את כל התפילה תפילתך נעלה מאוד.

הקטע שחובה לכוון בתפילת בעמידה הוא הברכה הראשונה של תפילת שמונה עשרה, אום גם אם לא כיוונת בברכה זו נסי לכוון בשאר הברכות ותפילתך תהיה רקצוייה מאוד במרומים.

בברכה - בנימין שמואלי