שבת

שמירת שבת לאשה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס´ד שלום וברכה בפרשת יתרו זכינו וקיבלנו את התורה הקדושה. שמות כ, פסוקים י-יא: ´ויום השביעי שבת לה" אלהיך, לא תעשה כל מלאכה אתה ובנך ובתך עבדך ואמתך ובהמתך וגרך אשר בשעריך. כי ששת ימים עשה ה" את השמים ואת הארץ את הים ואת כל אשר בם, וינח ביום השביעי, על כן ברך ה" את יום השבת ויקדשהו´. למה בפסוק אנו מצווים על שמירת השבת לכל בני הבית חוץ מהאישה? בעיקרון שבת זו מצווה ש´הזמן גרמא´ שבכל מקרה האישה פטורה ממנה. האם מדאוריתא אין חיוב לאשה בשמירת שבת אלא רק מדרבנן? אשמח לתשובה ברכה והצלחה יניב

תשובה

 שלום וברכה

האה חייבת בכל הלאווים שבתורה ולכן היא מחוייבת לשמור שבת שהוא באיסור לא תעשה כל מלאכה.

כמו כן קיבלו חכמים שהיא חייבת בקידוש שנלמד מהפסוק זכור את יום השבת לקדשו שנצטווינו לקדש את השבת בדברים, ולמדו זאת מכך שכל שחייב בשמור - המניעה ממלאכות חייב גם בזכור - קידוש.

בברכה - בנימין שמואלי