שאל את הרב - כללי

איך יודעים שהמפרשים צודקים?

  • ח' שבט התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב, רציתי לשאול בנוגע לספרים של יוכי ברנדס. "הפרדס של עקיבא" וכו'. היא ממש מציירת את דמויות התנך הנערצות כאנשים ללא מורל כמו שדוד המלך היה הומוסקסואל ח"ו אבל למרות שזה לא נשמע הגיוני היא מביאה מקורות מהימינים ורציתי לדעת איך יודעים מה האמת??? אשמח לתשובה! תודה רבה!!

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

זהו ספר רומן שנכתב על ידי סופרת - והמקורות שבו מסולפים והוצאו מהקשרם המקורי כדי לקדם מוטיבים דרמטיים. ודאי שאין לקרוא  ספרים שכאלה, אשר מקדמים השקפות בזויות ומשובשות.

לדוד המלך היתה אשה (בת שבע, ולפניה מיכל ואביגיל).

לא כל אהבה חייבת להיות "אהבה הומוסקסואלית" כפי שמציירים בדמיונם בעלי סטיות. בשום מקום בתנ"ך לא מסופרת על "אהבה הומוסקסואלית", ולא על שום קשר מיני בין דמויות דתיות. דבר זה גם סותר מצווה מפורשת בתורה: "ואת זכר לא תשכב משכבי אשה תועבה היא" (ויקרא יח, כב).

המקרא מספר לנו על הנאמנות הגדולה שהיתה בין דוד ויהונתן, כשם הגמרא מספרת לנו על הקשר החזק שהיה בין רבי יוחנן וריש לקיש. קשר חזק היה קיים בין צדיקים גדולים, ובודאי שאין לראות בכך ביטוי של "מיניות".

בברכה,
דניאל בלס