קישוטים באמה על אמה זכר לחורבן

  • ח' שבט התשע"ו

שאלה

שלום וברכה, ראיתי שיש אומן שבא לבתים ומקלף אמה על אמה מהקיר ומשאיר באמצע מילים כמו ״זכר לחורבן״ ועוד קישוטים ודברים שקשורים לירושלים. האם מותר לעשות דבר כזה? כי נראה שהעניין הוא זכר לחורבן אך מצד שני עושים מזה יצירת אומנות. תודה

תשובה

שלום רב,

אכן יש להימנע מלעשות יצירות אומנות באמה על אמה שעושים זכר לחורבן כי זהו הפך כוונת העניין.

מקורות: יעויין משנה ברורה (סימן תקס סק"ג) וחזון עובדיה ארבע תעניות (עמודים תכט-תל).

בברכה,

הלל מאירס