מאכל חלב נוכרי בטעות

  • ט' שבט התשע"ו

שאלה

שלום רב! אני מקפידה כבר הרבה זמן על כשרות. משתדלת מאוד! ועל חלב נוכרי- אני הרבה זמן מקפידה כבר ב"ה. לפני כמה ימים אבי קנה גבינה תוצרת הארץ ואכלתי ממנה . לאחר כמה זמן 'במקרה' או שלא במקרה הבחנתי שזה עשוי מחלב נוכרי. הצטערתי מאוד ונזכרתי ששמעתי פעם -"מגלגלין זכות על ידי זכאי וחובה על ידי חייב" ואמרו לי שאם לא היה מגיע לי לעבור את העברה הזאת ה' היה מונע ממני זאת. האם יש קשר בין הדברים? ומה זה אומר? שרציתי לעבור את זה? אבל נורא השתדלתי שלא ליפול והצטערתי מאוד שגילתי זאת לאחר זמן לא מבוטל.

תשובה

שלום וברכה

כל העניין הוא מחשבת היצר הרע לנסות להשפיל אותך ולגרום לך להרגיש לא ראויה. אין להתייחס לכישלון יותר מידי, ואין לעשות מזה עסק, לשמוח לבורא עולם ששמת לב לכך שהמאכל אינו בכשרות מהדרין ולקבל על עצמך לבדוק יותר בדיקדוק אם המאכלים כשרים בהידור ודי בכך. אל תתני ליצר להוריד לך את המורל.

בהצלחה,