תפילה וברכות

בברכות,בתפילה,בכל פנייה להשם האם השם באמת מקשיב לנו?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום וברכה, בברכות,בתפילה,בכל פנייה לד", האם ד" באמת מקשיב לנו?חלילה זה לא מתוך כפירה חס ושלום אלא ד" כל כך נשגב וגדול איך זה שהוא מתייחס אלינו?? מי אנחנו בכלל? האדם הוא טוב אך יש לו חטאים יש לו מחשבות לא טובות,מידות מקולקלות... תודה רבה...

תשובה

שלום בת-מלך,
כינית את עצמך "בת מלך" ובכך כבר ענית לשאלתך - את בת של מלך, וככזו ה´ אוהב אותך מאוד, ולא משנה כמה קטנה את. האם זה משנה כמה אבא ואמא גדולים לעומת התינוק הקט שרק עתה נולד? הרי אהבתם לבנם לא יכולה להאמר במילים, כי הם הוריו. כך ברא אותך גם הבורא, כפי שכתוב בתורה "בנים אתם לה´ א-לוהיכם".

גם מצד השכל הלוגי, מובן כי האדם הוא היצור היחיד המסוגל להכיר בבוראו, הוא היחיד בו טבע הבורא שכל להגיע לאמונה בו ולעבוד אותו באהבה ובהגיון.
היצרים והחטאים דווקא מוכיחים עד כמה חשוב האדם לבוראו, הרי הם מראים את הנסיון בו נמצא האדם, המאבק בין הטוב ובין הרע, הנסיונות אותם אנו עוברים בכל יום בחיינו במטרה להיות אנשים טובים יותר. היכולת הזו שלנו, היא ההופכת את האדם לנזר הבריאה, למיוחד שמכל החיים, וזו גם הזדמנות שלא תסולא בפז, ולכן צריך להזהר מאוד שלא לפספס אותה.

בברכה,
דניאל בלס.