תפילה וברכות

האם יש פרק תהלים שמסוכן לאומרו?

  • י' שבט התשע"ו

שאלה

האם ישנו פרק תהלים שמסוכן לומר אותו? ואם כן, מהו אותו פרק? ומהם המקורות לכך? תודה רבה

תשובה

שלום רב,

בזוהר הקדוש (סוף פרשת במדבר דף קכ ע"ב) הפליגו בחשיבות אמירת פרק כ"ה בתהלים "לדוד אליך ה' נפשי אשא" וגו', ומצד שני הפליגו בעונשו של האומרו בלא כוונה כראוי. אולם עיקר הסכנה הוא דווקא כשאומרים מזמור זה בנפילת אפיים ללא כוונה כראוי, אך שלא בנפילת אפיים אין לחוש.

מקורות: ראה בספר הלכה ברורה (סימן קלא בבירור הלכה אות יא) מה שהביא בזה.

בברכה,

הלל מאירס