ברית מילה לגוי

  • י"ד שבט התשע"ו

שאלה

שבוע טוב כבוד הרב. אני גר לשני הורים לא יהודים, אמא שלי שתזכה לחיים ארוכים, בהיריון בפעם השלישית צפויה ללדת בעוד חודש בעזרת השם בן זכר, הילד נחשב גוי כמובן אז יש לי כמה שאלות. א.האם אני בתור יהודי שהתגייר שומר מצוות יכול לשמש בתור סנדק של הילד? ב.האם מותר בכלל לבצע את הברית מילה ביום השמיני שבעתיד בעזרת השם הוא ירצה לעבור תהליך גיור? ג.במידה ומבצעים ברית מילה, האבא אינו דובר עברית כלל, מה עושים במצב כזה? תודה רבה כבוד הרב.

תשובה

שלום וברכה

הברית לשם מה? הסנדקאות של גוי אין בה כל מעלה.

אם ההורים שאינם יהודים מלים את בנם מסיבות בריאות, הם יכולים למול אותו מתי שהם רוצים ביום או בלילה ויכולים לומר מה שרוצים בכל שפה שהיא. אם הינך משוכנע שהוא בוודאי ירצה להתגייר (לא ידוע על בסיס מה אתה חושב כך) עדיף לא למולו כעת אלא להמתין לזמן הגירות