שאל את הרב - כללי

חובות האשה לבעלה

  • י"ד שבט התשע"ו

שאלה

שלום הבעל מתחייב לאשה בכתובה מספר חיובים, ברצוני לדעת האם יש חיובים שהאשה חייבת לבעלה (הבעל מתחייב לזונה - האם הוא יכול לבקש מהאשה גם לעבוד? - הוא מתחייב ל"עונה" - האם האשה גם מחוייבת לבעלה ו שהיא יכולה למנוע ממנו) וא"כ מדוע זה לא רשום בכתובה או במקום כלשהו בתהליך הנישואין תודה אפרת

תשובה

לכבוד השואלת,

סליחה על האיחור בתשובה.

ראי חיובי האשה סי' פ, סעי' ד-ו:

"כל אשה רוחצת לבעלה פניו ידיו ורגליו, ומוזגת לו את הכוס, ומצעת לו את המטה... מטחנת, ואופה, ומכבסת, ומבשלת, ומיניקה את בנה, וכ"ו.

הסיבה שאינו נכתב ים חיובים אלו מפני שאין חיובם על ידי שטר, אלא שהם נתחייבו מדרבנן מתוך עצם מציאות קנין החיתון שמסכים לה הכלה בשעת הקידושין.

וכן  היא מחוייבת לו לקיים מצות אישות, ראי בשולחן ערוך חושן משפט  סי' עד- ב,  ובתחילת סימן עז.

בברכה,

רב נחום