זוגיות

הכנסת כלב לבית כדי לשמח את אישתי

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב שלום רב, אני חוזר בתשובה בתחילת הדרך. וכחלק מאוד בסיסי בתשובה שלי למדתי על חשיבות השלום, וכל שכן חשיבות שלום הבית, ולמדתי כמה חשוב שאדם יפייס את אישתו ויתן לה את מבוקשה, גם אם זה אומר שימכור את הבגדים שעליו. אישתי מרבה לבקש ממני שנכניס כלב לבית ובכל הזדמנות שיש מכניסה את הבקשה לכלב, וכל פעם היא מצטערת שאני מסרב. בעבר שמעתי שאסור להכניס כלב לבית מאחר וזוהי חיה טמאה, ובנוסף לטומאה שמכניסה, בדרך כלל אדם זה ימעיט בהכנסת אורחים. מה עליי לעשות? תודה מראש, רונן גולן נ.ב תודה רבה לכם על בניית האתר הזה שאין לי ספק שהוא כמסילת רכבת עבור רכבת הגאולה. אתר שגרם לי להתחבר אל השם באהבה גדולה כאהבה של בן לאב. מי ייתן וה" ימשיך לחזק את עבודתכם ויתן לכל עם ישראל לזכות ולהכיר את האתר המופלא הזה. צינור תורה מאת השם. אמן!

תשובה

שלום וברכה

אין לסרב לבקשתה, ולכתחילה עדיף שהכלב יהיה במלונה מחוץ לבית אולם אם חשוב לה שהוא יהיה איתכם, אין לך לסרב.

אין בכך כל איסור.

בברכה - בנימין שמואלי