חברה והשקפה

שירות לאומי...

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב שלום! כלהעניין של האיסור בשירות לאומי הבנתי זאת עפ´י ההסברים שנתת. אך עדיין יש לי בעיה ..הרי מהו ההבדל בין אם אני עושה שירות שדבר שאני מקבלת משכורת חודשית לבין עבודה שגם אני מקבלת משכורת חודשית שאני נמצאת שלא תמיד החברה שבעבודה תואמים את השקפתי וגם שם אני עלולה להידרדר חס ושלום... זה קצת תמוה? אשמח לתשובה תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

מאחר ואת במסגרת מחייבת בשירות הלאומי, קשה מאוד לאזור אומץ ולצאת ממנה, ואת כבולה למקום זה, {למרות שמותר לצאת אולם מפסידם את כל הזכויות וכן הסביבה מסתכלחת עלייך כלא יציבה וכו´.}  להבדיל מעבודה שאין לך כל חובה וכל עניין להישאר במקום עבודה לא מתאים.

ואכן יש להיזהר במשנה זהירות במציאת מקום עבודה למוא את המקום הטוב ביותר אשר לא תפלי חלילה ממעלתך, ובפרט בגיל צעיר.

וללא קשר להלכה לידיעתך, בשירות הלאומי את מקבלת פרוטות עלובות כל חודש, ואינך משתכרת מאומה.

אני ממליץ לך כמי שהחליטה להתעלות והלהיות מעובדי ה´ באמת, ללמוד שנה הבאה במדרשה תורנית אשר שם תלמדי את תכלית חייך בצורה הכי נכונה שאפשר.

אם את אכן מעוניינת בהכונה ובהתייעצות, אחת ממדריכותינו תתקשר אילייך ותסייע בידך.

בברכה - בנימין שמואלי