תפילה וברכות

קריאת שמע

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב יש לי שאלה שקצת מטרידה אותי אולי זה בעצם שאלות או.קיי אז ככה .. אני מאוד חזקה בתורה ובעזרת השם אני רק רוצה להמשיך ולהיתחזק. ועד עכשיו זה הולך לי מצויין בלי עין הרע. עכשיו לפני כמה זמן שמעתי על דיבוק ושצריך להגיד ש´ד אסור להגיד ש´ד בלי ה-´ כי זה נותן להם כוח. ושגם בשירותים יש רוחות רעות שניזנות מזה שאנחנו מדברים עברית בשירותים או במיקלחת כי עברית היא שפת הקודש. והיתענינתי יותר לעומק בעיניין של דיבוק. והבנתי שדיבוק יוצא דרך האצבע מכייון שהדיבוק יוצא אז הוא פוצי עכשיו השאלה שלי היא כזאת. אני נערה דתייה ממש שקוראת קריאת שמע בלילה ותפילת שחרית ביום וכמובן שאי אפשר לא לשים לב שיש שם את שמע ישראל אני אף פעם לא הבנתי מה המשמעות של שמע ישראל. הרי גם בתפילת שחרית יש את שמע ישראל וגם את קריאת שמע אבל התפילות הן ביכלל לא אותן תפילות ! גם הקשרים שלהם לא אותו דבר תפילת שחרית אני מודה לקדוש ברוך הוא שקמתי בבוקר. וקריאת שמע זה שאני מבקשת שהנשמה תילך ממני אבל שהקדוש ברוך הוא יחזיר לי אותה. אז למה בשתי התפילות יש את קריאת שמע? ועוד שאלה לי בקשר לקריאת שמע שזה מה שקשור לדיבוק. עם הדיבוק יוצר דרך האצבי כשמוצאים אותו ... הנשמה שניפרדת מהגוף שלנו בשעת שנתינו היא גם יוצאת מהאצבע ? אשמח לקבל תשובות.. תודה מראש ושבת שלום :)

תשובה

שלום וברכה

קריאת שמע אינה תפילה אלא הכרזה שאנו מאמינים בבורא ואנו מקבלים על עצמינו עול מלכותו ומקבלים על עצמינו לשמור את כל מצוותיו.

הנשמה שלנו לא יוצאת כדיבוק מהאצבע אלא מהאף.

המשיכי להתחזק ולהתעלות מעלה מעלה - בנימין שמואלי