רבנים רבים, טוב?

  • ט"ו שבט התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב אני ב"ה לומד כל ערב, כל הפירוט הבא הוא בלי נדר, רק כדי להסביר לך את המצב ורק מבטא את מה שאני מרגיש ע"מ להתעלות בעבודת ה'. בימי ראשון וחמישי מ20:00 עד 21:00 עם חברותא אחד (חודשיים אחרונים) ובכל ערב חוץ משישי שבת מ21:00 עד 22:00 עם חברותא אחר. (חודשיים אחרונים) בשני שלישי ורביעי אני מגיע לשיעור שמעביר רב בבית הכנסת מ20:00 עד 21:00 (כ 8 חודשים) ויש עוד רב שאני מתייעץ איתו בעניינים הלכתיים כשנתיים אך אין לו זמן רב בשבילי מאחר ויש לו תלמידים הרבה. בנוסף ראיתי מאות שעות של רבנים באינטרנט והתייעצתי עם אחד מהם על נושא קריטי. ובנוסף אני כותב לכם שאלות מידי פעם כשאני מעדיף שזה יהיה אנונימי. כולם חכמים בתורה, מאלה שאני מכיר אישית, שניים מהם מאוד מתאימים לכיוון ההלכתי שבחרתי, אחד קצת פחות והרביעי הולך לפי פוסקים שונים ממני. (לא שאני כל כך בקיא) אם מישהו ישאל אותי מי הרב שלי אני כבר לא אדע לענות לו בנוסף לזה הגיע לעיר דיין ששמו הולך לפניו וחשבתי אולי לנסות את מזלי ולבקש ממנו שילמד אותי תורה מאחר ויצא לי לדבר איתו מס' פעמים. יש באמת בעיה עם ריבוי המלמדים? האם אני צריך להפסיק להגיע לחלק מהשיעורים או לנתק קשר ח"ו מחלקם? מרגיש מאוד מבולבל, עד לפני חודשיים התפללתי למצוא חברותא ועכשיו אני מוצף וחושש, פוחד שבנוסף לעוונותי הרבים עוד אמעיט בכבודו של אחד מרבותי ר"ל. חשבתי שאם אתחבר לרב בעל הסמכה ושיעור קומה כולם יקבלו את זה בהבנה אבל מה עלי לעשות במידה וזה לא ריאלי? האם לכבודו יש עצה בשבילי? תודה רבה כבוד הרב

תשובה

שלום וברכה

אין כל בעיה בחברותות רבות ומגוונות, זה יכול להועיל מאוד לחשק התורה.

בהלכה יש ללכת לפי קו מסויים כגון ללכת לאורפסקי מרן הגר"ע יוסף וכדו', כך גם בענייני השקפה יש להיות עקביים וללכת לפי הכרעות גדול בתורה מסויים, אבל בלימוד התורה כל המרבה הרי זה משובח וכל חברותא מעשירה את הלך המחשבה בלימוד התורה בצורה אחרת.