שאל את הרב - כללי

האם ייתכן שאלוקים מנסה את האדם גם בחלום?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב,

האם יתכן שאלוקים מנסה את האדם גם בחלום {לראות כייצד האדם מגיב לסיטואציות שונות כמו עזרה לחבר במצוקה, או לעמוד בפיתויים שונים?

תשובה

שלום וברכה

אדם שזיכך עצמו עד שאפילו ברמת האינסטינקט הוא מוגן מכשלונות במידות ומוסר, הרי שזה צריך להתבטא גם בחלומות, ואכן אדם שאינו נכשל אפילו בחלום יש בכך הוראה על מעלתו והזדככותו. בדומה למה שאמר דוד המלך אחרי התשובה הנפלאה שלו ´ולבי חלל בקרבי´ ופירשו חז"ל שהרג את יצר הרע שבו, ושוב לא היה יכול להיכשל.

יותר משהעניין ניסיון מהקב"ה, הייתי אומר שזהו מבחן לאדם, שידע איפה הוא אוחז. ואם בחלומות הוא לא עומד בנסיונות, יש לו עדיין עבודה רבה בעולם הזה.

בהצלחה - מנשה ישראל