שבת

אם מותר לשמור שבת בשביל לקבל כסף?

  • ט"ז שבט התשע"ו

שאלה

אם מותר לשמור שבת בשביל לקבל כסף?

תשובה

שלום וברכה

בוודאי, כל סיבה שלא תהיה בשביל לשמור את השבת כדאית כדי להימנע מחטאים עצומים וקשים כל כך כמו חילול שבת שהוא החטא החמור ביותר.

בעז"ה לאחר שמירת השבת תמורת כסף או כל דבר שלא יהיה תבין את מעלת השבת ואז תבוז לכסף לעומת הריווח האמיתי של להיות יהודי שומר שבת, דבר שמקרב אותך מאוד לבורא עולם דבר שמעלתו גדולה ועצומה.

נשמח לסייע לך עוש להסביר יותר לעומק את מעלת שמירת השבת אם רק תרצה בכך.