שאל את הרב - כללי

עד מתי אדם יכול לבטל נדרו?

  • ט"ז שבט התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב, הבנתי שבעל יכול להתיר נדרי אשתו (בנדרים מסוימים) ביום בו שמע את הנדר (במהלך כל אותו היום עד חשכה). רציתי לשאול - עד מתי אדם יכול לבטל אמירה שאמר שחושש שמדובר בנדר? גם במהלך כל היום? תודה רבה.

תשובה

לכבוד השואלת,

סליחה על האיחור בתשובה.

על נדר שעשה האדם עצמו, יכול לחזור בו עד סיום זמן של 'תוך כדי דיבור' (הזמן שלוקח לומר את המילים "שלום עליך רבי ומורי").

בברכה,

רב נחום