חברה והשקפה

רמה רוחנית של בנות

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כשאוסרים על בנות להתגייס/לעשות שירות לאומי, בטענה כי עלול להיות קלקול רוחני, בעוד לא אומרים אותו הדבר לגבי בנים שמתגייסים- שהניסיון, לבנים- הוא אפילו קשה יותר. ? למה קיים הזלזול הזה ברמתן הרוחנית של הבנות? נכון שיש סכנה ל´קלקול רוחני´, אבל הסכנה קיימת בכל מצב, לכל אחד-גבר או אישה, ואם לא בגיל הזה, אז בגיל יותר מאוחר- מתי שיוצאים מהבית, הולכים לעבוד. וכשאני אומרת את זה, אני מתכוונת גם לטענה כי אסור לבת לשרת בצבא משום שהיא נמצאת תחת פיקוד של גבר, דבר שאסור, ומה יקרה כשאני אעבוד במקום מסויים- והבוס שלי יהיה גבר, מה אעשה? אתפטר? הרי בלתי אפשרי לחיות בבועה לנצח. אשמח לקבל תשובה מספקת. תודה מראש.

תשובה

שלום וברכה

ברור כי הסכנה לבנים לשרת במקום שיש בו בנות הוא קשה מאוד, והדבר אסור בהחלט.

הליכה לעבוד במקום שיש בו גברים היא מותרת באם נשמרים כללי הצניעות, ואף אם את עובדת תחת גבר.

שונה הדבר כאשר הבת נמצאת בשירות לאומי והיא תחת סמכות של גבר, שקשה לה ביותר להתנגד לדבריו ורבים חללים הפילה ועצומים כל הרוגיה.

בברכה - בנימין שמואלי