חברה והשקפה

נשמות תאומות

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב א. ברצוני לדעת מהוא שחור ואך הבן אדם שעשו עליו את השחור מרגיש ב. בנוסף רציתי לדעת האם קיימת מציאות של נפש תאומה או שמנ זו משיכה בלבד?

תשובה

א. לא הבנתי

ב. כן, יש מציאות כזאת, וכך כתוב בספר האריז"ל:

דע, כי אם ימצאו בדור אחר שני נשמות משורש אחד, בשני אחים, או בשני חברים, יהיו שניהם שונאים ומקטרגים זה לזה בטבעם בלי ידיעה, לפי ששניהם זה חפץ לינוק מן השורש ההוא יותר מחבירו, והם מקנאים זה לזה בטבעם, ולכן אם ישיגו לדעת ברוח הקדש, כי שניהם משורש אחד, אז ודאי יהיו אוהבים זה לזה".

בהצלחה - מנשה ישראל