שאל את הרב - כללי

כבוד

  • י"ז שבט התשע"ו

שאלה

שלום שמי רועי ואני ילד בן 13 רציתי לשאול ביום שישי אני אמור לעלות לקבל תעודת היצטיינות מול כל הבית ספר אומרים שצריך להתרחק מהכבוד ואני יכול לקבל תעודה זו גם בלי לעלות לבמה רק מהמורה ולא מול כל הבית ספר וגם אני לא היחידי שמקבל תעודה זו מה לעשות לעלות לבמה או לבקש מהמורה שתביא לי את התעודה ללא כבוד סתם ככה.

תשובה

לכבוד השואל,

סליחה על האיחור בתשובה, ואנו מבקשים במיוחד את סליחתך בענין.

לא ידוע לנו מה שהחלטת או מה שיצא לך לעשות למעשה. קשה גם לתת תשובה החלטית,  הואיל והפרטים של כל מצב כשלעצמו משנים הרבה בנושא זה.

באופן כללי יתכן שאין בעייה של כבוד אם יש אחרים שעושים כך, ואין אתה היחיד.

בברכה להמשך הצלחה ולסייעתא דשמיא בדרכך,

שוב מבקשים את מחילתך,

רב נחום