חברה והשקפה

העדה הגרוזינית

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בחקירתי הקצרה ומהמידע הדל שנמצא על ההיסטוריה של יהדות גרוזיה הבנתי שישנם ספקות לגבי מוצאם של יהודי גרוזיה האם הם גרים שהתגיירו או אכן צאצאים משבט בנימין או יהודה אשמח אם יש לכם מידע לגבי יהדות גרוזיה ולגבי מוצאם בכתובים על מנת שאוכל להתחקות אחר השורשים

תשובה

לפי המידע שידוע לי יהדות גרוזיה מתייחסת לאותם עשרה שבטים שגלו מן הארץ כמאה שנה לפני גלות בבל, והונחו לערי גוזן ומדי וכו´, ולפי המסורת התיישבו חלקים בגרוזיה. לא שמעתי על ספיקות ביחוסם לשבטי בני ישראל המקוריים.

אנו ממתינים בציפייה דרוכה להתגשמות דברי הרמב"ם הללו [מלכים יב הלכה ג]:

"בימי המלך המשיח, כשתתיישב ממלכתו ויתקבצו אליו כל ישראל, יתייחסו כולם על פיו ברוח הקודש שתנוח עליו, שנאמר וישב מצרף ומטהר וגו´, ובני לוי מטהר תחילה ואומר זה מיוחס כהן וזה מיוחס לוי, ואינו מייחס ישראל אלא לשבטיהם, שמודיע שזה משבט פלוני וזה משבט פלוני".

בהצלחה - מנשה ישראל