שבת

מותר לשים קרם שיער או החתלה בשבת?

  • י"ז שבט התשע"ו

שאלה

1. מותר להשים קרם בשבת על השיער היער שלי לא מסתדר? 2.מותר להשים קרם החתלה לתינוקות בשבת?

תשובה

לכבוד השואלת,

סליחה על האיחור בתשובה.

1. תשובה זו מצאתי באתר:http://din.org.il/2011/10/02/%D7%90%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%A8-%D7%91%D7%97%D7%92%D7%99%D7%9D-%D7%95%D7%91%D7%A9%D7%91%D7%AA/

"מותר לסוך את השער, בשמן שערות (ברילנטיה), בתנאי שתסוך במעט שמן כדי שלא תבא לידי סחיטת השער, אבל אסור להשתמש במשחת שערות (פומאדה) משום איסור ממרח." (שמירת שבת כהלכתו פרק י”ד סעיף מ”ח).

2. תינוקות וילדים - ילדים וקטנים אפילו הבריאים מוגדרים כחולה שאין בו סכנה, שיש אפשרות לעשות בשבילו איסורי

דרבנן בשינוי  - ויש שכתבו כל זמן שאינו אוכל לבדו נחשב כחולה שאין בו סכנה.

- משחה "סינית" - כיון שהיא קשה אין להשתמש בה בשבת אפילו לצורך קטן;

-  מריחת משחה  - מותר להישתמש רק במשחה רכה כסבון נוזלי כגון וולוטה הנבלעת בגוף ואינה משאירה שכבה של משחה, אבל משחה עבה וקשה אסורה במריחה אבל אפשר להניח עם קיסם נקודות משחה על גופו של אדם המוגדר כחולה שאין בו סכנה.

- משחת עדינול, בייבי פסטה, בייבי אגיסטן וכד' - למריחה על תינוקות במקום שיש פטריות או אדמומיות אין למרוח על התינוק בשבת, אלא תניח המשחה עם השפופרתאו בקיסם על גוף התינוק או על תחבושת, טיטול, וכד' מבלי למרוח ואפילו שיתמרח מאליו על ידי הטיטול.

{ההלכות לגבי קרם לתינוק נלקחו מן האתר: http://www.shabes.net/shabat-halacha/index.php?option=com_content&view=article&id=128:2009-05-03-17-47-37&catid=46:2009-05-03-17-23-23&Itemid=72]

בברכה,

רב נחום