תפילה וברכות

שמע שעל המיטה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס´ד שלום כבוד הרב! האם מותר לדבר לאחר קריאת שמע שעל המיטה או לברך מישהו בלילה טוב ? כי אולי זה כמו בברכות השחר שאסור לברך את החבר לשלום לפני שמברכים את ה" אז אולי גם בלילה צריך לברך את ה" אחרון...כלומר להתחיל בזה שאתה מברך את ה" בבוקר טוב ולסיים בכך שאתה מברך אותו בלילה טוב. תודה וחג שמח שושנה! נ.ב=שבת שלום!:)

תשובה

שלום וברכה

אסור לדבר לאחר קריאת שמע שעל המיטה, אולם לצורך גדול מותר להפסיק, אם לא אמרת את ברכת המפיל עדיין, ולאחר שבירכת בלילה טוב את כולם, עלייך לקרוא שוב את הפרשהה ראשונה של קריאת שמע.

בברכה - בנימין שמואלי