תפילה וברכות

תפילין בחגים ועוד

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב אני חוזר בתשובה זה כמה חודשים ויש לי המון שאלות ברשותך: 1. באילו חגים מניחים תפילין ובאילו לא? (אם תוכל לפרט לי את כל החגים אני מאד אשמח) 2. בקשר לברכת המזון רשום באתר שעל מזונות ופירות מברכים בכל מקרה למרות שקוראים אחר כך את הברכה רק אם זו לא הברכה האחרונה. עכשיו מה זו הברכה האחרונה? 3. מה זה ברכה ראשונה וברכה אחרונה? 4. האם מותר לקרוא שחרית מנחה וערבית גם בלי מניין? 5. אני הבנתי גם שמברכים על קשת בענן ים ירח וכל מה שקשור האם תוכל לפרט לי בדיוק על מה ומהן הברכות? 6. וכמה עמודים זה קידוש ליום שישי? (כי אני קורא וזה נראה לי פשוט קצר) יש לי עוד המון שאלות יש אפשרות ליצור קשר טלפוני אם כן אשמח להתקשר תודה רבה על הכל כבוד הרב

תשובה

שלום וברכה

בכל ימי הפסח, וכן בשבועות וסוכות ראש השנה יום כיפור לא מניחים תפילין.

בכל החגים האחרים מניחים תפילין.

2. על כל מאכל ומאכל מברכים ברכה ראשונה, ואם אכלו שיעור כזית {כמות בגודל של קופסת גפרורים מברכים גם ברכה אחרונה.

ראה את נוסח כל הברכות לכל מאכל בלינק הבא

4. מותר, אם כי חביבות יתירה ישנה לתפילה במניין.

5.
הרואה קשת צריך לברך ברכה זו, ואסור להסתכל בו:
בָּרוּךְ אַתָּה יְדֹוָד, אֱלֹהֵינוּ מֶלֶךְ הָעוֹלָם, זוֹכֵר הַבְּרִית נֶאֱמָן בִּבְרִיתוֹ וְקַיָּם בְּמַאֲמָרוֹ:
על הברקים ועל הרעמים:
על הברקים מברך:
בָּרוּךְ עוֹשֶׂה מַעֲשֶׂה בְרֵאשִׁית:
(לספרדיים בלי שם ומלכות):
על הרעמים מברך:
בָּרוּךְ שֶׁכֹּחוֹ וּגְבוּרָתוֹ מָלֵא עוֹלָם:

לספרדיים בלי שם ומלכות):

5. קידוש
קידוש ליל שבת:
יוֹם הַשִּׁשִּׁי. וַיְכֻלּוּ הַשָּׁמַיִם וְהָאָרֶץ וְכָל צְבָאָם:
וַיְכַל אֱלֹהִים בַּיּוֹם הַשְּׁבִיעִי מְלַאכְתּוֹ אֲשֶׁר עָשָׂה. וַיִּשְׁבֹּת בַּיּוֹם הַשְּׁבִיעִי מִכָּל מְלַאכְתּוֹ אֲשֶׁר עָשָׂה:
וַיְבָרֶךְ אֱלֹהִים אֶת יוֹם הַשְּׁבִיעִי וַיְקַדֵּשׁ אֹתוֹ. כִּי בוֹ שָׁבַת מִכָּל מְלַאכְתּוֹ אֲשֶׁר בָּרָא אֱלֹהִים לַעֲשׂוֹת:
סַבְרִי מָרָנָן. (ועונים - לְחַיִּים):
בָּרוּךְ אַתָּה יְדֹוָד, אֱלֹהֵינוּ מֶלֶךְ הָעוֹלָם, בּוֹרֵא פְּרִי הַגֶּפֶן:
בָּרוּךְ אַתָּה יְדֹוָד, אֱלֹהֵינוּ מֶלֶךְ הָעוֹלָם, אֲשֶׁר קִדְּשָׁנוּ בְּמִצְוֹתָיו וְרָצָה בָנוּ, וְשַׁבַּת קָדְשׁוֹ בְּאַהֲבָה וּבְרָצוֹן הִנְחִילָנוּ, זִכָּרוֹן לְמַעֲשֵׂה בְרֵאשִׁית, תְּחִלָּה לְמִקְרָאֵי קֹדֶשׁ, זֵכֶר לִיצִיאַת מִצְרַיִם. וְשַׁבַּת קָדְשְׁךָ בְּאַהֲבָה וּבְרָצוֹן הִנְחַלְתָּנוּ:
בָּרוּךְ אַתָּה יְדֹוָד, מְקַדֵּשׁ הַשַּׁבָּת:

נשמח לענות לך על כל שאלה, ואם הינך רוצה הינך יכול לשלוחלנו מס´ טלפון ונחזור איליך לאחר החג.

בברכה - בנימין שמואלי