קשת

  • כ"א שבט התשע"ו

שאלה

שלום רב, כשהייתי צעירה תמיד אהבתי לראות את הקשת וגם חיפשתי אותה והתרגשתי לברך את הברכה. בשנים האחרונות אני קוראת ושומעת שהקשת מסמלת את מידת הדין ולא טוב לראות קשת. האמת היא שזה מעציב אותי. כי הקשת כל כך יפה וקשה לי לא להביט בה או לחפש אותה. מדוע לא להתיחס לקשת כאל משהו מבורך שהקב"ה שולח לנו סימן כאומר: "בני שלא יעלה ספק בליבכם אמנם אני שולח גשם ולעיתים גשם חזק אך לעולם לא אשלח מבול היו רגועים" וכך נשמח בקשת.

תשובה

שלום וברכה

מאחר והקשת מרמזת בדרך כלל שהמצב הרוחנילא תקין כל כך ולכן צריך את הקשת להזכיר שלא ניענש חלילה בכיליון ולכן אין להביט בקשת יותר מידי.

מלבד זאת יש בזה סודות ואעתיק את דברי רבינו הבן איש חי בספר בן יהוידע

 נמצא מראות גוונים אלו אשר בקשת אינם מראות ממשות, אלא כך נראה לעיני האדם מראה כוזב, ועל זאת התכונה של מראה הקשת שאינה ממשית, מדמה את מראה כבוד השכינה אשר יתראה לעיני הנביא, שאין זה מראה ממשי, אלא כך יצוייר לעינים לפי שעה. ומה שאסור להסתכל בקשת, היינו מפני שנעשה בו דמיון למראה כבוד השכינה לענין זה שביארנו, על כן צריך לנהוג בו כבוד, שלא להסתכל בו:

בברכה,

בנמין שמואלי