אמונה

לחשוב חיובי או לחיות את הרגע

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

נאמר כי אדם שאינו מצפה לכלום אינו מתאכזב משום תוצאה, הוא מבין שלא מגיע לו כלום, הוא חי בענוה וכתוצאה בשמחה תמיד. מאידך גם אומרים תחשוב טוב, יהיה טוב תצפה, תקווה, תגביר את הרצון, תחשוב חיובי ותאמין. ואז יוצא שמתאכזבים ואולי נחלשים אז איך לסדר את השכל? מה לחשוב... ?: לצפות? לא לצפות? תודה שגית אשמח לתשובה עם לינק לאתר

תשובה

שלום וברכה

בחיים גשמים אכן יש להסתפק במועט ולא לחלום לדברים מיותרים  ולא להגביר את השאיפה איליהם, שלא תמיד נוכל להגיע איליהם למרות השאיפות, מאחר והכול בידי שמיים. וככל שמסתפקים במועט כך החיים יותר מאושרים ויותר רגועים.

אולם בדברים רוחניים יש להגביר את הרצון ואת השאיפה ואת האמונה שאפשר להגיע רחוק, ואכן בדברים רוחניים אין כל הגבלה להצלחת האדם, וכל אשר יעשה יצליח!.

שבת שלום חודש טוב ומבורך - בנימין שמואלי