אמונה

אמונה ומשיח

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

לכבוד הרב שלום אני ברוך ה" מאמינה בה" יתברך ובביאת משיח צדקנו אך לאחרונה התחילו להיות בי מחשבות של הירהורי אמונה לגביי המשיח זה קרה לי אחריי הרצאה של הרב אמנון יצחק שליט´א שנתן הרצאה בעיר שלנו לפניי מספר חודשים אני לא נכחתי בהרצאה אלא אנשים שנכחו בה אמרו כך בשם הרב´אם המשיח לא יובוא הפסח הזה אל תבואו יותר לשיעורי התורה שלי´ ואכן המשיח באמת לא הופיע בפסח ומאז מאוד מאוד קשה לי יש לי מחשבות שמעולם לא היו לי שאולי המשיח בכלל לא קיים אני ממשיכה לעבוד את ה" אבל עכשיו מאוד קשה לי ועוד היה רב שדרש בשבת שלפני פסח בבית הכנסת ואמר שברכת החמה הייתה פעמיים בערב פסח בזמן גאולת מצריים ובזמן מרדכי ואסתר ומי יודע הפסח הזה איזו גאולה תהיה לנו אך לא הייתה גאולה וכגודל הצפייה כך גודל האכזבה אך ניתן לחזור לאמונה תמיממה בה" שאכן המשיח קיים כי הריי זה אחד מ13 עיקרי האמונה אשמח בבקשה לתגובה של חיזוק

תשובה

שלום וברכה

הרב אמנון יצחק שליט"א הכחיש זאת מספר פעמים, בהרצאותיו, ואמר שלא אמר זאת מעולם.

את יכולה לצפות בשידור חוזר באתר שופר בהרצאה שהתקיימה בעירך ותוכלי להווכח בעצמך מהדברים.

כמו כן דברים אלו שאמר הרב אינם נכונים ובפעם האחרונה שחל בערב פסח ברכת החמה היה בשנת תרפ"ה ו כך היה הדבר מספר פעמים במהלך ההיסטוריה.

בברכה - בנימין שמואלי