למה החרדים מקפידים ללבוש בגדים של הגולה ובכלל למה יש הפרדה בין דתיים לאומים לחרדים לבין ברסלבים ושאר זרמים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

1.למה החרדים מקפידים ללבוש בגדים של הגולה ובכלל למה יש הפרדה בין דתיים לאומים לחרדים לבין ברסלבים ושאר זרמים הרי אין הבדל! גם אני יכול להתנחל להיות שמח לקרוא התניא וללבוש שטריימל אז למה יש בכלל הבדל? הכל אותו דבר! זה לא נצרות חלילה ששתי זרמים זה שני דתות שונות בעיני זה דבילי שיש חילוקים בין היהודים לפי דעתי בגלל זה נחרב בית המקדש כי היו חילוקים בעם ללא סיבה אני טועה? 2.מצוות נטיעת אילנות בארץ וישוב הארץ נכונה לגבי נטיעת אילנות בונסאי ( כשמגדלים עצים שבפוטציאל יכולים לגדול כמו שצריך נגיד רימון אבל לא נותנים להם לגבוה ע´י גיזום והריגת חלק מהשורשים כך שעץ רימון בוגר יהיה בגובה כף יד ויתן פירות כשהוא ננסי) 3.אפשר לכפר על החטאת הרבים? ואם כן אז איך? מה ההגדרה להחטאת הרבים?

תשובה

שלום וברכה

1. כאשר יהודי מקיים את כל המצוות אין הבדל בין לבוש זה למשנהו, כל הזרמים ביהדות כולם מובילות לקיום מצוות בשלימות ללא הבדל.

כל הזרמים ביהדות הם במציאת הדרכים להגעה לשלימות בעבודת ה´.

זרם שאינו מחנך לשלימות במצוות אינו זרם ביהדות.

אין מחלוקת בין כל עובדי ה´, למרות השוני בלבוש וכדו´.

2. אילנות ליופי יש בהם גם משום ישוב ארץ ישראל.

אולם אסור לגדום לפירות שלא יגדלו.

3. כל חטא מתכפר כאשר יהודי חוזר בתשובה ומתוודה לבורא עולם, גם במקרה של החטאת הרבים, והדרך הטובה ביותר לכפרה על החטאת הרבים היא באמצעות זיכוי הרבים.

בברכה - בנימין שמואלי