אמונה

פחדים לאחר לידה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב יש לי בעיה דחופה שמאוד מפריעה לי למהלך החיים אני בת 23 נשואה עם ילדה חזרתי בתשובה ברוך השם כבר שנתיים אני מאוד חזקה בדת ונהנית מהתורה כולה ועובדת את אבא שבשמיים כמה שאני רק יכולה מאהבה רק שמאז הלידה נכנסתי לכל מיני פחדים וחרדות מהמוות אני לא יודעת מה לעשות כבר כל הזמן אני מפחדת שבורא עולם הולך לקחת אותי ולהעניש אותי אני חיה בפחד ולא מסוגלת לתפקד אני כל יום בוכה ומתפללת לאבא שבשמיים שירחם אני לא יודעת אני כבר מרגישה שאין לי תקנה ואם בוראה עולם יעזוב אותי מה שווה לי העולם רציתי לדעת למה זה באה לי ואיך מתגברים על הפחד מהמוות אודה לך אם תענה לי דחיפות תודה

תשובה

שלום וברכה

חשוב ביותר שתפני לרופאת המשפחה שלך שבוודאי תוכל לסייע בידך.

ככל הנראה יש לך תופעה רווחת שנקראת דיכאון שלאחר לידה ובטיפול פשוט כל הפחדים עוברים.

סגולה להקפיד ביותר על נטילת ידיים בכל עת שאת צריכה לכך.

בבוקר בקומך ממיטתך הקפידי שלא להציג את רגלייך על הארץ ללא נטילת ידיים, הכיני נטלה עם ספל סמוך למיטתך, ונטלי ידיים מיד בקומך.

כמו כן חזרי הרבה על הפסוק אין עוד מלבדו.

אולם הדבר לא מהווה תחליף לטיפול רפואי.

בברכת הצלחה - בנימין שמואלי