חברה והשקפה

ביטחון בה' - דחוף

  • כ"א שבט התשע"ו

שאלה

כבוד הרב שלום. עקב הרעת תנאים בעלי התפטר מעבודתו, כבר למעלה מחודש שהוא מחפש עבודה חדשה אך לא מוצא. הצעתי לו שבינתיים ישב בבית המדרש ובכך נשים נשים מבטחנו בה'. אך מאז שהפסיק את עבודתו החלו עוד הרבה הפסדים. הרכב התחיל לזייף ונאלצנו לשלם על תיקונו וכעת הוא לקראת השבתה. אני לא יודעת איך נעמוד בזה. מנסה להתחזק באמונה ולחזק את בעלי אך אי אפשר להתעלם מהמצב הכלכלי הלא פשוט שאני שרויים בו. מה גם, שבעלי מתקשה בלימוד התורה וממש "מושך" כל יום... רציתי מאד שיראה נס גדול ויתחזק מכך. האם לכבוד הרב יש עצה/כיוון?

תשובה

שלום וברכה

א. נשמח להתפלל עבור בעלך ולברכו שימצא פרנסה מרווחת.

ב. הצדק איתך שכעת שהוא פנוי מעבודה הרי שיש להקדיש זמן מסויים כפי הצורך לחיפוש עבודה וכל שאר הזמן יש להשתדל ללמוד בבית המדרש כפי יכלתו ובעז"ה יזכה לפרנסה מרווחת מהרה. ינסה להצטרף לשיעורי תורה באיזורכם כפי יכלתו וכך יוכל להתמיד בלימוד התורה.

בברכה לבשורות טובות במהרה,