זוגיות

כיצד למשוך את בעלי לנושא

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב אני באה ממשפחה מסורתית ולאחרונה אני מתענינת יותר ביהדות, בדת ובמצוותיה ובערכים החשובים שהיא מקנה לנו. אני מקשיבה הרבה להרצאות ונהנית לדבר עליהם עם משפחתי. שאלתי היא כיצד לקרב את בעלי לנושא, שירצה גם להקשיב וכמובן ליישם,כיוון שכשאני מדברת ומסבירה לו נושא שהרב דיבר עליו, הוא מקשיב ומהנהן, אך לא הצלחתי לגרום לו להקשיב להרצאות לבד או איתי ואני עדיין מרגישה שנושא החומריות יותר חשוב לו מערכים ואמנונה. זה מאוד מציק לי ואף מרחיק אותי ממנו . מה לעשות ???? תודה ויום טוב, ענבל

תשובה

שלום וברכה

קשה מאוד לאדם לשנות את הרגליו ואת דרכיו, כמו כן קשה מאוד על האדם לשמוע על דברים שגורמים לו להבין שדרך חייו אינה נכונה ועליו לשנות את דרכיו.

גם כאשר האדם כבר מבין שדרכו אינה נכונה קשה לו מאוד לשנות את דרכו וללכת בדרך החדשה גם כאשר הוא מבין שזאת היא דרך האמת.

ועל כן ברור שקשה מאוד לבעלך לקבל את הדברים שאת משמיעה לו.

אולם דעי כי מים שקטים חודרים עמוק, האסימון יפול בסוף! אין ספק שדברייך משפיעים עליו מאוד ובסופו של דבר השינוי יבוא באיטיות.

כבדי אותי ככל יכולתך, וזכרי שהרקע שלו אינו רקע דתי מסורתי, וכבדי אותו באשר הוא.

מומלץ ביותר שתתארחי לסופ"ש של יהדות של אירגון ערכים או צוהר אשר כוחו רב ביותר לפתוח את הלב, אם תרצי אשמח לכוונך לסופ"ש.

בהצלחה - בנימין שמואלי