ריכוז שאלות

  • כ"ב שבט התשע"ו

שאלה

שלום לכבוד הרבנים ריכזתי מספר שאלות ברשותכם. 1. האם מותר להדביק בדבק שקוף את הקשרים או קצוות הפתילות של הציצית קטן בין אדם גדול לבין בני בן ה7? 2.אם אני מקפיד על אבקת חלב עכום, האם מותר לי להגיש לאורחים שלי שאני יודע שאינם מקפידים? 3. בשבת האחרונה תוך כדי סעודת שבת שמעתי את חמותי סחה עם בעלה שהחמין כמעט נשרף ולכן היא הוסיפה מים חמים מהמיחם, מכיוון שידעתי שדבר זה אסור(ילקוט יוסף שיח) נמנעתי מלאכול את החמין. השאלה היא האם אני יכול בשבתות אחרות לאכול את החמין או שמא עלי לחשוש שהמקרה חוזר על עצמו? 4. אם אשתי שואלת אותי שאלה שיש לה ספק בהלכות נידה, האם אני יכול לפסוק לה הספק מתוך הספר תורת הטהרה של הרב דוד יוסף, או שמא עלי לעשות שאלת חכם בכל אופן? תודה.

תשובה

שלום וברכה

1. מותר.

2. ראוי שלא. אין איסור ובלבד שאתה יודע בוודאות שהם אינם מקפידים.

3. אין לך לחשוש. גם יש לך לדעת שבדיעבד מותר לאכול את החמים כי ניתן לסמוך בדיעבד על המקילין.

4. בדבר שהוא הלכה פשוטה וברורה איןצרוך לשאול חכם.