שבת

שכר על עבודה המותרת בשבת

  • כ"ב שבט התשע"ו

שאלה

שלום לכבוד הרב, באחד מהעיתונים התפרסמה כתבה על דתיים שעובדים בשבת כמו חזנים, משגיחי כשרות וכו'. הרבה התקוממו מזה איך זה יכול להיות כי הם מקבלים שכר גדול יותר בשבת. רציתי לדעת האם זה באמת איסור. ומה לענות לאלה ששואלים אותי? תודה מראש, עדן

תשובה

שלום וברכה

אסור לקבל שכר שבת.

יש שני היתרים בכל זאת לקבל שכר שבת.

1. לקבל שכר בהבלעה. נניח חזן ששר בשבת אבל גם ביום שישי הוא שר אפילו מעט ונותנים לו שכר אחד עבור כל העבודה, הדבר מותר.

2. יש שהתירו לקבל שכר בשבת עבוד עבודות של מצווה כדוגמת חזנים וכדו'.