שאל את הרב - כללי

קיומם של מיני בני אדם נוספים לפני 2מיליון שנה

  • כ"ב שבט התשע"ו

שאלה

האם התאוריה שהיו עוד מיני בני אדם שחיו במקביל על כדוה"א והמין ששרד הוא ההומוספיאנס שזה כיום אנחנו. האם זוהי תאוריה שנוגדת את התורה לגמרי או שיש בה מין האמת?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

תיאוריה זו מבוססת על השערה בלבד.
כל "קופי האדם" שמציגים כיום במוזיאונים נבנו באופן מגמתי כדי לחזק את התיאוריה האבולוציונית, כפי שתוכל לראות כאן:

התורה אינה סותרת את המדע. אילו האבולוציה היתה אמיתית, אז היה אפשר לפרש שאלוקים כיוון את התהליך האבולוציוני עד שיצר את האדם הראשון ונפח בו נשמת חיים. אולם אין כיום סיבה לחשוב זאת, נא ראה:

https://www.hidabroot.org/he/article/70644

בברכה,
דניאל בלס