חברה והשקפה

שיחה בין גבר לאישה

  • כ"ג שבט התשע"ו

שאלה

לאחרונה התחלתי לעבוד מול גרפיקאית חרדית, ואנחנו מדברים טלפונית כמעט בכל יום. היא פונה אלי בלשון רבים, וזה נשמע נורא מוזר. שאלתי אותה למה, והיא ענתה פשוט שזה "משהו של חרדים". כשביקשתי ממנה להסביר לי למה (אחרי שלא מצאתי תשובה לזה גם אצל חברי חובשי הכיפה), היא אמרה שהיא לא יכולה להסביר. וכששאלתי אותה למה היא לא יכולה להסביר, היא ענתה שאצל החרדים גברים מסבירים לגברים, ונשים לנשים. אז יש לי שתי שאלות: הראשונה - מה העניין עם הלשון רבים? והשניה - למה אישה לא יכולה להסביר לגבר, וגבר לא יכול להסביר לאישה? נראה לי שזה בסיס מעולה לאי הבנות. פיליפ

תשובה

שלום וברכה

הדיסטנס בין גברים לנשים הוא מוכרח כדי שלא להיכשל בחטא.

בימינו כאשר נשיא ושרים וחכי"ם ואנשי משטרה בכירים ובעצם מי לא הולכים לכלא או פורשים בביזיון מסיבות של אי שמירת מרחק אין צורך להסביר עד להיכן נופלים כאשר לא שומרים על מרחק בין הגברים לנשים.

המרחק הברור בהלכה שומר על קשר בריא ועניני של גבר ואישה בעת הצורך ושומר שלא לבוא לידי מכשול.

אי קריאה בשם ודיבור בלשון רבים אינו הלכה מחייבת אך כך נהוג בין כל יראי ה' כדי להתרחק מן הכיעור והדומה לו כדי שלא ליפול בחטא.

בהצלחה,